امروز سه شنبه 29 اسفند 1402

کانون شعر و ادب و موسیقی

آیین نامه کانون فرهنگی (شعر و ادب ) مرکز آموزش عالی کاشمر

منت خدای را که لطف خود را شامل حال ما نمود و توفیق تحصیل علم بر ما ارزانی داشت. ما تعدادی از دانشجویان مرکز آموزش عالی کاشمر برآنیم که کانون فرهنگی زیر نظارت بخش فرهنگی دانشگاه دایر کنیم ،تا با به کارگیری دانشجویان دغدغه مند در حوزه فرهنگ و ادب ،ونیز ترغیب دیگر دانشجویان به حضور در فعالیت های فرهنگی زمینه را برای توسعه سطح فرهنگی در این محیط در چارچوب قوانین مربوطه فراهم سازیم.اهداف اولیه ی که مد نظر داریم ذیلا مطرح می کنیم و مطمئنا با راه اندازی و کلید خوردن این طرح ایده های بهتری هم از اساتید و دانشجویان دریافت خواهیم کرد که تماما سعی خود را معطوف به بالفعل ساختن آن میکنیم.اما نمای کلی از فعالیت های مدنظر ما در مرکز آموزش عالی متناسب با شرایط این نهاد بدین شرح است
۱-برگزاری مراسم شب شعر :بر هیچکس پوشیده نیست که ادبیات ایران در حوزه شعر بدون مبالغه بر ادبیات بسیاری از ملل گوناگون برتری دارد و پتانسیل های بالقوه بسیاری می تواند در بین دانشجویان باشد و نیزآشنایی دانشجویان با این خوان پر نعمت اندیشه و تفکر که همان دیوان شعری شعرای نامی ما می باشد فریضه است .لذا برآنیم که علاوه بر کمک به ایجاد مجال ظهور و بروز استعدادهای دانشجویان زمینه آشنایی با ادب و شعر و شاعران نامی که وام دار آنان هستیم را برای دانشجویان فراهم آوریم.

۲-تلاش برای ایجاد یک نشریه ادبی :که مضامین و محتوای ادبی (تاریخ ادبیات،شعر ،معرفی تازه های حوزه ادبیات شعری و داستانی و ..) و فرهنگی را به طور هفته نامه یا ماهنامه به چاپ برسانیم

۳-برگزاری جلسات سخنرانی با مضامینی همچون آشنایی با ادبیات و شعر ،فرهنگ عمومی ،و در صورت مشاهده اقبال عمومی برگزاری مناظراتی در موارد اختلافی و چالش برانگیز در حوزه های مذکور و دعوت از اساتید و افراد خبره برای حضور در این جلسات .

۴-برگزاری مسابقات کتابخوانی به منظور انگیزش دانشجویان برای مطالعه ،بدیهی است سازوکار های دقیقی برای برگزاری این مسابقات در نظر گرفته شده است.

۵-برگزاری اردوهای بازدید از مقبره شعرا و یا شخصیت های علمی

۶-برگزاری جلساتی در مورد فرهنگ و آداب و رسوم اقوام مختلف ایرانی با عطف توجه به این امرکه در مرکز آموزش عالی از همه‌ی نقاط کشور و از همه‌ی قومیت ها دانشجو حضور دارد ،لذا این بستر برای شناساندن فرهنگ های مختلف و درک پدیده تکثرفرهنگی به طور ملموس برای دانشجویان فراهم می آید.
۷-برگزاری جلساتی به منظور اکران فیلم:
هنر هفتم پس از معرفی و کسب مقبولیت نزد عامه ی مردم همواره جزئی لاینفک از فرهنگ هر کشور شناخته می شود. هنری که فارغ از مرزها و رنگ ها سعی در به تصویر کشیدن مبانی زندگی با فرهنگ های مختلف داشته و به نحوی دنیا را با فرهنگ آن ملت آشنا و مأنوس می کند.برگزاری اکران های با مضامین فرهنگی و ادبی و استفاده از افرادی که در حوزه سینمایی وقوف دارند

بدیهی است که در صورت موافقت با تشکیل این گروه از آرا و نظریات دانشجویان و اساتید بهره گرفته میشود و قطعا طرح های نو تر درانداخته میشود.لذا از مسولیت محترم امور فرهنگی و مقدمتا از ریاست محترم دانشگاه و آن شورای گرامی درخواست میشود که در این راه اقدامات لازم را مبذول داشته و ما را مساعدت فرمایند تا در انجام رسالت خود یعنی برداشتن گامی موثر ولو‌ کوچک در ارتقای سطح فرهنگی و ادبی در این دانشگاه مضایقه نکرده باشیم .

دانا مسعودی دانشجوی رشته مترجمی زبان

دبیر کانون شعر و ادب مرکز آموزش عالی کاشمر