امروز شنبه 1 ارديبهشت 1403

100 درصدهسته‌های نوآورمرکز نوآوری ترشیز در مسیردانش بنیان شدن هستند

مدير مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز گفت:
100 درصدهسته‌های نوآورمرکز نوآوری ترشیزدر مسیردانش بنیان شدن هستند.
دکتر مجید عاقل  در گفتگو با روابط عمومی و امور بین الملل مرکز آموزش عالی کاشمر با بیان اینکه از سال قبل 11 هسته نوآور در مرکز نوآوري و شتابدهي ترشيز استقرار يافته اند، و 5 هسته ديگر درخواست استقرار نموده و پروسه داوري آنها در حال انجام است افزود: هدف مجموعه، خلق اکوسیستمی برای ایجاد و توسعه نوآوری و در نتيجه اشتغال پایدار با تمرکز بر آموزش ‏و خلق فضای باز نوآوری و حمایت از تیم‌های استارتاپی و توسعه اقتصاد دانش بنیان است.
 وی بیان داشت: هسته هاي فناور مستقر در مرکز، در زمينه هايي همچون "ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته"، "داروها و فرآورده-های پیشرفته حوزه تشخیص و درمان"، "کشاورزی، فناوری زیستی و صنایع غذایی" و "صنایع فرهنگی، صنایع خلاق، علوم انسانی و اجتماعی" در حال فعاليت هستند.
قابل توجه اينکه ثبت اختراع يکي از واحدهاي فناور نهايي گرديده و ثبت اختراع واحد فناور ديگر در مرحله داوري در پارک علم و فناوري مي باشد و مراحل ساخت نمونه اوليه و توسعه محصولات ساير هسته هاي مستقر نيز در حال پيگيري مي باشد.
دکتر عاقل گفت: تاکنون فعاليت هسته ها در قالب واحد فناور بوده که با پيگيري هاي انجام شده در ماه هاي گذشته، خوشبختانه اقدامات لازم جهت ثبت شرکت تمامي واحدها نهايي گرديده و از اين پس مي توانند فعاليت هاي خود را بصورت حقوقي ادامه دهند.
وی با اعلام اینکه يکي از شاخص هاي ادامه فعاليت هسته ها در پروسه دانش بنيان شدن، ثبت شرکت توسط آنان مي باشد، اين اقدام را اقدامي موثر در اينخصوص دانسته و ابراز اميدواري نمود بتوانيم با پيگيري هاي واحدهاي مختلف تيم ستادي مرکز و تکميل فرآيندهاي لازم، شاهد اخذ حمايت ها و تسهيلات مورد نياز جهت ادامه فعاليت شرکت هاي مستقر باشيم.
وی بیان داشت: با توجه به موافقت نامه حمايتي جديد با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و با افتتاح مکان جديد مرکز نوآوري ترشيز، به زودی پس از اعلام فراخوان هاي لازم و طي مراحل داوري و اداري لازم، ميزبان ده تيم و هسته جديد خواهيم بود.
وی با اشاره به عملکرد مرکز شتابدهی ترشیز در شش ماهه اخیر گفت: برگزاري حداقل 600 نفرساعت مشاوره و نيز برگزاري کارگاه هاي آموزشی و رویدادهاي انگيزشي و انجام بازدیدهای ادواري این مرکز در شش ماه گذشته، از جمله فعاليت هاي اين مرکز به شمار می رود که اميد است با فروکش کردن موج ويروس کرونا و با شروع بکار مراکز آموزشي و دانشگاهي از ابتداي مهر، شاهد انجام ساير اقدامات درخصوص توانمندسازي هسته ها و شرکت هاي مستقر باشيم.
دکترعاقل ابراز کرد: پارسال با بهره مندي از خدمات و تسهيلات صندوق پژوهش و فناوري خراسان رضوي، مبلغي بالغ بر 6ميليارد ريال در راستای حمايت و ایجاد و توسعه کسب و کارهاي نوپا و دانش بنيان تامين اعتبار گرديده است که با توجه به تعامل با کميته امداد امام خميني(ره) و بنياد برکت، بدنبال حمايت بيش از پيش از اين نوع کسب و کارها و کارآفريني و اشتغال در سطح منطقه ترشيز هستيم.
مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز  با حمایت‌های مادی و معنوی از ‏طرح ها و ایده های نوآورانه و کسب ‌و‌کاری در مرکز آموزش عالی کاشمر، پس از طي پروسه اوليه فعاليت هاي مقدماتي خود و با حمايت پارک علم و فناوري خراسان در سال96، فعالیت رسمی خود را زیرنظر مستقیم معاونت علمی و فناوری ریاست ‏جمهوری در خرداد سال 1398 آغاز نمود.‏